معرفی هادی میرزایی ، کشت کننده زعفران بدون خاک + پادکست

کشت بدون خاک زعفران ، از جمله کسب و کارهایی است که روز به روز به محبویت آن در کشورمان افزوده می شود. در صورتی که هنوز از ویژگی های این نوع روش کشت اطلاعی ندارید به شما خواندن مقاله کشت ایروپونیک، مزایا و معایب را که پیشتر در کافه زعفران منتشر شده است را توصیه می کنیم.به  علت محبوبیت این نوع رش کشت، در کافه زعفران بر آن شدیم تا به معرفی یکی از افراد موفقی که دست به کشت بدون خاک زعفران در ایران نموده است بپردازیم. برای آشنا شدم با ایشان در ادامه این مقاله با ما همراه تا داستان کسب و کار آقای میزایی را با شما در میان بگذاریم.

آقای هادی میرزایی متولد ۱۳۶۴ در شهرستان اراک هستند.

ایشان به دلیل علاقه به کشت و کار زعفران از سال ۹۲ کشت سنتی زعفران را در یکی از روستاهای توابع دلیجان در استان مرکزی آغاز نمودند.

کشت بدون خاک زعفران ، هادی میرزایی

کشت بدون خاک زعفران ، هادی میرزایی

آقای میرزایی معتقد هستند که انسان موفق انسانی خواهد بود که بتواند با تلاش کمتر نتیجه مطلوب تری دریافت کند. ایشان معتقد هستند روش کشت و کار سنتی زعفران با زحمت فراوان نمی تواند ارزش افزوده کافی ایجاد کند.

یک قاعده کلی در روابط انسانی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارد که مبنای آن بر عدم توزیع متوازن تلاش و نتیجه حاصل از آن می باشد ، اولین بار یک اقتصاد دادن ایتالیایی به نام آقای ویلفرد پاردو اشاره کرد. او با بررسی های متعدد به این نتیجه رسید که عدم توازن بین نتایج و تلاش ها، همیشه وجود دارد، این عدم توازن می توان ۳۰-۷۰، ۶۰-۴۰ یا ۸۰-۲۰ و حتی ۹۰-۱۰ باشد.  معروف ترین نوع نسبت موجود، نسبت ۸۰ -۲۰ می باشد، یعنی ۲۰ درصد تلاش های ما ۸۰ درصد نتایجی که شما بدست می آورید را تولید می کنند.

آقای میرزایی نیز با تکیه بر این قاعده قصد داشت راهی پیدا کند تا تلاش های او موثرتر و با نتایج بهتری همراه باشد. از این رو به بررسی احتمال کاشت بدون خاک زعفران (روش گلخانه ای) پرداخت و مشخص شد این مسئله نه تنها ممکن می باشد، بلکه در کشور چین بصورت عملی کشت گلخانه ای به صورت کشت بدون خاک زعفران در حال انجام است.

ایشان کشت گلخانه ای زعفران را بعنوان شغل دوم خود انتخاب کردند و معتقدند که همیشه امکان دارد با تلاش های بیشتر و هوشمندانه تر می توان روش های موجود را تغییر داد یا بهینه نمود.

در توضیح روش کشت ایروپونیک زعفران ایشان متعقد پیاز های زعفران که در روش سنتی در عمق خاک کاشت می شوند در جعبه هایی در داخل محیط گلخانه قرار می گیرند و مصالح مورد استفاده در این روش مدیریت نور، رطوبت و دما می باشد و بنا بر این بدون استفاده مستقیم از آب می توان به تولید محصول بیشتر با بهره گیری از فضای کمتر اقدام نمود.

ایشان مزیت اصلی این سیستم را مدیریت فضای کاشت می دانند به این معنی که با بهره گیری از فضای به مراتب کمتر می توان به تولید بیشتری دست یافت. همچنین به دلیل کاشت در فضای بسته می توان به محصول رسیدگی بیشتری نمود و به این دلیل که فضا کوچکتر است زحمات کمتری متقبل خواهیم شد.

در روش کشت بدون خاک زعفران ،بهداشت تولید زعفران افزایش یافته و به دلایل متعدد قدرت رنگ دهی و دیگر فاکتور های کیفی زعفران افزایش می یابند.

کشت بدون خاک زعفران ، هادی میرزایی

کشت بدون خاک زعفران ، هادی میرزایی

همچنین آقای میرزایی مزیت دیگر سیستم کشت بدون خاک زعفران را بهره وری بالاتر از منابع آبی ذکر نمود چرا که می شود محصولات متعددی را با این روش کشت نمود. حسن دیگری که می توان با این سیستم به آن رسید اشتغال زایی است.

نوع کشاورزی در این سیستم یک کار کلاسیک و تکنولوژیک بوده و ممکن است جوانان بسیاری رو به سمت اشتغال زایی با این روش کاشت سوق دهد.

آقای میرزایی معتقد است ایران که هم اکنون بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا را تولید می کند، در صورتی که بخواهد برتری خود را هم در سطح کیفی و هم در سطح کمی حفظ کند، می بایست به سمت کشت های نوین و تکنولوژی های نو سوق پیدا کند. در حال حاضر کشور های چین ، سوئد و حتی افعانستان با بهره گیری از این روش به تولید زعفران می پردازند. به این ترتیب حرکت به سمت تولید زعفران ایروپونیک یک ضرورت محسوب می شود نه یک انتخاب.

ایشان متعقد هستند که متصدیان کشاورزی در ایران می بایست با حمایت از این کشت بدون خاک زعفران ، زمینه رشد و بالندگی کشت زعفران با این سیستم را فراهم کنند.

ایشان طی تحقیقات خود متوجه شدند که فردی به نام آقای ژاوجی یک جوان ۲۸ ساله در سال ۲۰۰۲ اولین اقدامات خود را برای کشت زعفران آغاز کرد و در نهایت با حمایت ریاست جمهوری کشور چین موفق به ثبت جهانی این نوع روش کشت زعفران گردیدند و کشور چین قدیمی ترین کشور و آغازگر این حرکت نو در کشت و کار زعفران می باشد.

به گفته آقای میرزایی کشور چین با توجه به جمعیت زیاد و امکاناتی که در اختیار دارند می توانند یک تهدید جدی برای تولید زعفران ایران باشند.

 

در حال حاضر کشور های چین ، سوئد و حتی افعانستان با بهره گیری از این روش به تولید زعفران می پردازند. به این ترتیب حرکت به سمت تولید زعفران ایروپونیک زعفران یک ضرورت محسوب می شود نه یک انتخاب.

 

آقای میرزایی اولین بار بعد از انجام مطالعات خود در خانه و در سطح بسیار محدود یک متر مربع اقدام به کشت بدون خاک زعفران نمود و بعد از موفقیت در این روش کشت، در سال ۹۷ گلخانه ای جدید با بهره گیری از ۳ تن پیاز ایجاد نمودند.

آقای میرزایی معتقدند که عامل محدود کننده خاصی در توسعه این نوع کشت زعفران وجود ندارد و باور دارند شاید در سال های آینده سیاست های دولت بتواند محدود کننده این روش کشت باشد.

آقای میرزایی معتقد است با رعایت سه شرط زیر می توانید ریسک شکست اندک این نوع کشت را از بین برد.

  1. تنبل نباشید.
  2. زرنگ باشید.
  3. خسیس نباشید.

این سه مورد را باید در خرید و انتخاب مواد اولیه ، نهاده های تولید و حتی انتخاب نیروی انسانی رعایت نمود.

آقای میرزایی افزود که در سال های آینده با افزایش تولید این نوع زعفران ، بازاریابی زعفران ایروپونیک می تواند یک چالش باشد.

همچنین خرید پیاز زعفران بی کیفیت می تواند به شدت بر تولید زعفران در این روش تأثیر بگذارد.

نقطه ضعف بعدی موضوع انتقال پیاز های زعفران به خاک می باشد که بعد از پایان گلدهی باید صورت گیرد و رعایت نکردن موارد بهداشتی و فنی می تواند سبب از بین رفتن پیاز زعفران و ضرر کشاورز گردد.

ایشان حداقل سرمایه گذاری مورد نیاز برای تولید یک نتیجه موثردر این کسب و کار را  ۳۰-۴۰ میلیون تومان می داند و بر اساس تجربه ایشان در یک فضای ۵۰ متر مربعی با  کاشت طبقاتی پیاز می توان به اندازه ۲ برابر یک هکتار کشت سنتی زعفران درآمد زایی تولید نماید.

تعداد طبقات کاشت در یک فضای گلخانه ای برای بهره برداریبیشتر و مفید تر ۵ طبقه می باشد.

آقای میرزایی مهارت آکادمیک را شرط موفقیت برای این نوع کشت نمی داند و معتقد هستند که اشخاصی که دانش فنی کشاورزی دارند می توانند با بهره گیری از دانش خود مسیر را کوتاه تر کنند و سریع تر موفقیت را بدست بیاورند.

 

ایشان دوره های آموزشی را برای شروع کار کافی می دانند و معتقد هستند پشتیبانی صحیح متخصصین برای یک کارآموز جدید ضروری می باشد چرا که ممکن است در طول کار مشکلاتی ایجاد شود که تجربه می تواند مشکل گشا باشد.

کشت بدون خاک زعفران ، هادی میرزایی

کشت بدون خاک زعفران ، هادی میرزایی

 

تا به اینجا سعی کردیم شما را با داستان موقیت یکی از افراد فعال در زمینه کشت بدون خاک زعفران در کشور آشنا کنیم. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره ایشان هستید می توانید داستان آقای هادی میرزایی را از زبان خود ایشان بشنوید. این پادکست هم به صورت صوتی با حجم پایین و هم به صورت تصویری، به همراه تصاویر محل کشت آقای میرزایی به صورت رایگان در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. همچنان منتظر ویدئو ها و مطالب جدید کافه زعفران باشید.

دانلود رایگان پادکست صوتی و تصویری هادی میرزایی، کشت کننده زعفران به روش بدون خاک

رایگان – خرید

لازم به ذکر است که به زودی دوره غیرحضوری کشت بدون خاک زعفران جناب آقای میزرایی در رسانه تصویری کافه زعفران منتشر خواهد شد. لطفاً نقطه نظرات خود را از طریق ارسال دیدگاه در این مطلب با ما در میان بگذارید. ممنونیم که ما را دنبال می کنید.

شما هم اکنون می توانید با کلیک بر روی دکمه زیر، فایل صوتی و همچنین فایل تصویری مصاحبه ما با آقای شمعی را به صورت پادکست دانلود نمایید.

مراحل خرید فایل دانلودی

سایر فیلم های آموزشی مرتبط

اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

  1. حسین :
    ۱۵ بهمن ۱۳۹۷

    با سلام و ممنون ارائه اطلاعات به طرق مختلف
    ۱- ولی ای کاش در مورد بحث‌های تخصصی ایروپونیک گفتگو می‌کردید.
    ۲- به نظر می‌رسد در ایران هنوز کسی این روش را به تولید اقتصادی نرسانده لطفا اگر اطلاعات موثقی دارید ارائه دهید یا با کسی که موفق به تولید اقتصادی شده محاسبه کنید
    همچنان منتظر اطلاعات مفید و جدید در روش هستیم
    با تشکر

    • سلام. ممنون از اعتماد شما به نهاد کافه زعفران.
      آقای میرزایی ای کشت کنندگان مطرح زعفران به صورت ایروپونیک هستند که به صورت تخصصی دوره هم برگزار می کنند.
      مصاحبه با افراد کشت کننده به روش ایروپونیک در سراسر دنیا در کافه زعفران ادامه خواهد داشت.
      منتظر مطالب بعدی ما باشید.

0