آموزش نحوه صحیح چیدن گل های زعفران

چیدن گل زعفران را جدی بگیریم. یکی از مراحل مهم پس از کاشت زعفران و در هنگام برداشت، مرحله چیدن گل زعفران می باشد. پس از اینکه پیازهای زعفران را کاشتیم و با رعایت اصول کاشت پیاز ها محصول مورد نظر ما تولید شد، حال نوبت به برداشت محصول از سطح زیر کشت می رسد. پیاز های زعفران در مدت زمان بسیار کوتاهی بین یک تا نهایت دو هفته در هر سال شروع به گلدهی می کنند. هر پیاز در طول مدت زمان گلدهی (۷ الی ۱۵ روز) در چند نوبت گل زعفران تولید خواهد کرد. هر چه استاندارد های کاشت ما بالاتر بوده و هرچه پیاز زعفرانی که برای کشت استفاده کرده ایم مرغوب تر باشد ، تعداد گل های تولیدی و به همین شکل مقدار زعفران خروجی از مزرعه ما بیشتر خواهد شد و راندمان کاری بالاتری را کسب خواهیم نمود.

قبل از طلوع آفتاب، فرصت طلایی چیدن گل زعفران

در ابتدای هر روز گل های بنفش رنگ زعفران شروع به بیرون آمدن از خاک می کنند. در ابتدا این گل ها به صورت غنچه می باشند و کم کم با گذشت زمان این غنچه ها باز شده و ریشه زعفران در آن ها دیده می شود .مشکل اینجاست از زمانی که این گل ها سر خاک بیرون آوردند وقت زیادی برای جمع آوری آن ها نداریم! شاید تفاوت عمده زعفران با سایر محصولات کشاورزی در همین زمان کوتاهی باشد که باید صرف جمع آوری محصول نهایی از زمین زیر کشت شود. بهترین زمان برای جمع آوری و چیدن گل زعفران ، قبل از طلوع آفتاب و زمانی است که گل های زعفران هنوز به صورت غنچه می باشند.

بهترین زمان برای جمع آوری و چیدن گل زعفران ، قبل از طلوع آفتاب و زمانی است که گل های زعفران هنوز به صورت غنچه می باشند.

اما چرا صبح به این زودی باید دست به برداشت محصول و چیدن گل زعفران زد؟ با بالا آمدن خورشید در طول روز و تابیدن نور آن به گل ها ، غنچه ها شروع به باز شدن می کنند و اولین مشکلی که با آن مواجه می شویم این موضوع است که چیدن گل های باز شده زعفران بسیار مشکل تر از چیدن گل های غنچه است و در هنگام چیدن گل های باز شده ممکن است قسمت تاج گل از قسمت ساقه آن جدا شود که خود این امر باعث از دست رفتن قسمت سفید رنگ ریشه زعفران می شود. در ویدئو تفاوت چیدن گل های غنچه ای با گل های باز شده به صورت عملی شرح داده می شود. امّا دلیل انتخاب صبح زود برای چیدن گل ها تنها سهولت در برداشت نیست. یکی از عواملی که موجب کاهش عطر، بو و همینطور قدرت رنگ دهی زعفران می شود ، مدت زمان قرار گرفتن در زیر نور آفتاب و همچنین وزش باد می باشد. به این معنا که هر چه گل های زعفران ما در مزرعه تماس کمتری با نور خورشید و همیچنین وزش باد داشته باشند ، زعفران بهتر و باکیفیت تری را به ما خواهند داد. پس اگر به دنبال زعفران باکیفیتی از سطح مزرعه خود هستیم بایستی صبح زود شروع به برداشت گل های زعفران کنیم. نکته دیگری که در این باره بایستی ذکر شود این است که گل های غنچه را بعد از باز کردن می توان مدت زمان بیشتری نگه داری کرد و در ادامه ما زمان بیشتری را برای عملیات پَر کردن زعفران، که آن هم پروسه نسبتاً زمان بری است در اختیار خواهیم داشت.

 

چیدن گل زعفران

چیدن گل زعفران

 

چیدن به موقع گل ها ، مهمترین چالش برادشت زعفران

همانطور که در بالا به طور مفصل شرح داده شد چیدن گل زعفران در زمان مناسب، از جمله مسائل بسیار حائر اهمیت در کشت زعفران می باشد. با توجه به وقت گیر بودن عملیات برداشت گل ها ، یکی از مهم ترین چالش های برداشت محصول می باشد. اگر سطح ریز کشت ما زیاد باشد مسلماً به تنهایی از پس برداشت گل های زعفران  آن هم در موعد مقرر بر نخواهیم آمد و نیاز به صرف هزینه نیروی کارگری برای انجام به موقع این کار خواهیم بود. این نکته را فراموش نکنیم که پس از این مرحله هم نیاز به نیروی کار مناسب برای پرَ کردن گل ها (جدا سازی ریشه زعفران از گل ها) هستیم.

اهمیت برداشت صحیح گل زعفران در چیست ؟

قسمت قرمز رنگ گل های زعفران تنها قسمت ارزشمند این گل نیستند. قسمت سفید رنگ ریشه زعفران هم از جمله قسمت های پر استفاده همانند قسمت قرمز رنگ می باشد. در بسیاری از مناطق ، زعفران را به همراه قسمت سفید رنگ ، که به زعفران دسته معروف است استفاده می کنند و این قسمت از زعفران هم عطر و بوی زعفران را دارد. و اهمیت چیدن گل زعفران هم در نگه داری کامل همین ریشه ها می باشد و اگر ما به درستی گل ها را از ساقه جدا نکنیم به ریشه سفید رنگ زعفران آسیب وارد می شود و این قسمت بر روی ساقه باقی می ماند و حتی ممکن از به کلاله زعفران هم آسیب وارد شود. همچنین پَر کردن گل هایی که به درستی چیده نشده اند مشکل می باشد.

در این ویدئوی آمورشی چه مطالبی را یاد می گیریم ؟

چیدن گل زعفران

چیدن گل زعفران

برای ضبط این ویدئوی آموزشی ، تیم مستند سازی کافه زعفران به یکی از مزارع کاشت زعفران در روستای مرزی میرآباد از توابع شهرستان حاجی آباد در ۱۰۰ کیلومتری شهرستان قائنات در خراسان جنوبی رفته است. در این ابتدای این فیلم آموزشی مقدماتی در رابطه با چگونگی چیدن گل ها و بهترین زمان برای برداشت گل زعفران گفته می شود و بعد از آن ، انجام این مراحل به صورت عملی توضیح داده می شود. همچنین تفاوت برداشت گل هایی که هنوز به صورت غنچه می باشند و گل های باز شده توضیح داده می شود. بعد از اتمام این توضیحات به سراغ روال عملکرد گُل زَن های محلی می رویم و با هم مشاهده می کنیم که با چه سرعتی و چه گونه به برداشت گل از سطح مزارع زعفران می پردازند.

 

این ویدئو آموزشی برای راستفاده مخاطبین مان به صورت رایگان در رسانه تصویری کافه زعفران منتشر شده و هم اکنون شما عزیزان از طریق لینک زیر می توانید نسبت به دانلود و مشاهده ویدئوی آموزش چیدن گل زعفران اقدام نمایید. لطفا نظرات خود را از طریق بخش دیدگاه ها، برای ما ارسال نمایید تا موجب ارتقاء کیفیت آموزش های ما شود.

با تشکر بی پایان از اعتماد شما به نهاد کافه زعفران.

رایگان – خرید

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0