معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک + پادکست
معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک ، نام این مصاحبه است که توسط تیم رسانه تصویری کافه زعفران تهیه و منتشر شده است. در ادامه پادکست های آموزشی با محوریت آموزش کشت ایروپونیک زعفران، این بار در خدمت یکی از فرهیختگان دانشگاهی کشورمون هستیم، آقای علی شمعی دانش آموخته رشته مهندسی شیمی نساجی در گرایش الیاف هستند. ایشان در طی سال های بعد از تحصیل طی تحقیقات و پژوهش های خود، موفق به تولید مقالات علمی تحقیقاتی متعدد در داخل و خارج از کشور شده اند. آقای علی شمعی یکی از متخصصان و افرداد تحصیل کرده ای هستند که دست به کشت ایروپونیک زعفران زده اند. برای آشنایی با آقای علی شمعی و شنیدن تجربیات ایشان با ما همراه باشید.
علی شمعی کیست ؟
آقای علی شمعی متولد سال ۱۳۶۲ در تهران و یکی از متخصصین کشور در حوزه الیاف های پیشرفته با تکیه بر نانوپوشش های می باشد. ایشان در این حوزه صاحب چندین نمونه اختراعات داخلی و دو مورد اختراع در اداره مالکیت آمریکا می باشند.
آقای شمعی از سال ۱۳۸۲ اولین فرصت کاری رسمی خود را در حوزه تولید ملزومات چاپ بر روی پارچه در شهر یاسوج آغاز نموده، فعالیت های دیگر ایشان در حوزه تولید چسب های سنگ پیشرفته بر پایه رزین های اپوکسی در شرکت زانوس تجارت شرق در شهرک صنعتی کاظم آباد تهران بوده و در حال حاضر نیز به عنوان مدیر داخلی شرکت تکتا گستر ایریا کیش بعنوان شغل اصلی در حال فعالیت می باشند.

معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک
آقای شمعی کشت ایروپونیک زعفران را یک کشت نوین می داند و از آنجا که ایشان همواره در حوزه فناوری های نوین در حال جستجو بودند با عنوان کشت بدون خاک زعفران که سابقه ای کمتر از یک دهه در دنیا دارد آشنا شدند و با دنبال کردن و تحقیقات بیشتر زمینه راه اندازی یک گلخانه پایلوت را راه اندازی کنند.
آقای شمعی یکی از ویژگی های شخصیتی خود را تحقیق و پژوهش می داند و بعد از آشنایی مختصری با موضوع آن با دنبال کردن انگیزه های درونی خود تحقیقات خود را تکمیل نموده و بعد از شرکت در کلاس های آموزشی انگیزه بیشتری پیدا کردند و به سرعت به سمت راه اندازی کشت پایلوت خود حرکت کردند.
محور دوم گفتگو ، تفاوت کلاس های آموزشی زعفران ایروپونیک با تجربیات عملی
محور دوم معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک را به موضوعی پرداختیم که شاید سوال خیلی از شما هم باشید. با توجه به اینکه ایشان شروع آشنایی با این روش را با استفاده از شرکت در کلاس های آموزشی به دست آورده است، از ایشان خواستیم که مقایسه ای بین مطالب گفته شده با عواملی که در عمل به آن رسیده اند داشته باشند.
آقای شمعی نقطه ضعف کلاس های آموزشی که هم اکنون در کشور در حال برگزاری است را تئوریک بودن کلاس ها می داند و معتقد است که این نقطه ضعف باعث می شود بسیاری از سوالات بدون جواب باقی بماند.
آقای شمعی معتقد است که بیان برخی جزئیات که معمولا هم در کلاس ها بیان نمی شود می تواند خسارت بالایی در گلدهی پیاز و عملکرد مزرعه ای آن داشته باشد.
یک نکته که در گفته های آقای شمعی بسیار برآن تاکید داشتند بر طبع گرم پیاز زعفران و مراقبت های دقیق آن در فاز انبار داری است. از این رو آقای شمعی توصیه می کند که حمل و نقل پیاز از مبدا خرید به مقصد را در شب و هوای خنک انجام دهید.
در ادامه پادکست معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک ، ایشان در پاسخ به سوال مطرح شده با موضوع وعده هایی که در آموزش ها به ان اشاره می شود تا چه اندازه با واقعیت منطبق می باشد، پاسخ داد. همیشه آموزش های تئوریک با آزمایش های عملی و عملیاتی تفاووت دارد و این نکته در خصوص کشت ایروپونیک زعفران نیز صادق می باشد. اما به این نکته اشاره کردند که وعده هایی که در خصوص میزان برداشت کلاله زعفران بیان می شود تحقق پیدا نمی کند.
آقای شمعی این مساله را نیز بیان نمود که برآورده شدن این میزان برداشت معمولا با بیان شروطی همراه است و از آنجا که ما نتوانستیم این شرایط را ایجاد کنیم نمی توانیم ادعاهای مربوط به میزان برداشت کلاله زعفران را مردود کنیم. یکی از شرایط بهره برداری خوب در این نوع کشت به گفته آقای شمعی وزن پیاز زعفران و میزان سلامت آن است. که البته در خصوص سلامت پیاز بایست بر اساس سابقه کشت سال گذشته آن نتیجه گیری نمود.
همچنین در مصاحبه جزئیات دیگری نیز بیان شد که می توانید با دانلود فایل مصاحبه به خوبی با آنها آشنا شوید.

معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک
خرید پیاز زعفران ، چالش مهم
یکی از نکاتی که آقای شمعی در خصوص واقعیت های این نوع سیستم کشت و تأمین نهاده ها بیان نمود در خصوص خرید پیاز زعفران است. میزان پیازی که شما خریداری می کنید هرگز برابر با میزان پیازی که در فضای گلخانه مورد کشت قرار خواهد گرفت برابر نخواهد بود.
پیاز زعفران خریداری شده معمولا همراه با خاک بوده و مخلوطی از پیاز های ریز و درشت می باشد. پیاز های ریز در هر کیلو گرم تعداد بیشتری داشته اما قابلیت گلدهی ندارد. از طرف دیگر تعداد پیاز های بزرگ در هر کیلو کمتر می باشد.
آقای شمعی بیان نمود که ایشان از دو نیم تن بار پیاز خریداری نموده بود بیش از ۶۰۰ کیلو خاک جدا سازی نمود و نزدیک ۵۰ درصد آن پیاز های ریز بدون قابلیت گلدهی بوده است. تیم آقای شمعی برای خرید و تکمیل چرخه بهره برداری از این دو و نیم تن پیاز مبلغ ۵۰ میلیون تومان هزینه نمود. این هزینه شامل هزینه خرید پیاز، تجهیز سالن و نصب تجهیزات و هزینه های کارگری برای پاکسازی پیازها، بارگذاری گلخانه و در نهایت انتقال آنها به زمین هزینه شده است.
نقاط قوت کشت بدون خاک زعفران از دید علی شمعی
آقای شمعی از نقاط قوت این سیستم کشت به موارد زیر اشاره نمود.
راندمان بالاتر تولید در کشت گلخانه ای.
بهداشت و سلامت محصول تولید شده
کنترل بیماری های پیاز زعفران
کیفیت بالاتر محصول تولید شده در مقایسه با کشت سنتی زعفران
بهره گیری بالاتر از فضا برای کشت محصول.
اشتغال زایی برای جوانان و افراد بیکار
آقای شمعی در خصوص کاهش مصرف آب در این سیستم کشت زعفران اعلام نمود که بر اساس تجربه شخصی اینجانب معتقدم که کاهش مصرف آب چشمگیر نیست. در این نوع سیستم کشت یک نوبت آبیاری در مقایسه با کشت سنتی زعفران کمتر استفاده می شود اما در مدت ۲ ماه حضور پیاز زعفران در گلخانه آب بصورت بخار آب برای تأمین رطوبت و کاهش دمای گلخانه و حفظ بهداشت گلخانه مورد استفاده قرار می گیرد.
آقای شمعی در خصوص کاهش مصرف آب در این سیستم کشت زعفران اعلام نمود که بر اساس تجربه شخصی اینجانب معتقدم که کاهش مصرف آب چشمگیر نیست. در این نوع سیستم کشت یک نوبت آبیاری در مقایسه با کشت سنتی زعفران کمتر استفاده می شود اما در مدت ۲ ماه حضور پیاز زعفران در گلخانه آب بصورت بخار آب برای تأمین رطوبت و کاهش دمای گلخانه و حفظ بهداشت گلخانه مورد استفاده قرار می گیرد.
آقای شمعی یکی از نقاط ضعف این سیستم کشت را جابجایی های متعدد پیاز زعفران در این سیستم می داند.
ابتدا برداشت پیاز از زمین برای انبارداری، سپس انتقال پیاز از گلخانه به مزرعه بعد از پایان فصل گلدهی. این موارد علاوه بر هزینه بسیار زمان بسیاری را نیز طلف می کند.
آقای شمعی قصد دارد تا سیستم کشت ایروپونیک زعفران را برای دیگر محصولات زراعی نیز راه اندازی نماید. و هم اکنون در حال راه اندازی سیستم کشت هیدروپونیک کشت گوجه فرنگی هستند.
کشت ایروپونیک زعفران یک نوع دیگر کشت بدون خاک است، با این تفاوت که در این سیستم تغذیه محصولات از طریق محلول غذایی است که در مجاورت ریشه گیاهان در جریان قرار دارد .

معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک
آقای شمعی متعقد است که با توسعه کشت ایروپونیک زعفران، رقبای ایران برای تولید زعفران در جهان افزایش یافته و این خود باعث خواهد شد که ما نیز در این حوزه رشد خود را سرعت بدهیم.
آقای شمعی باور دارد که با تغییر ژنتیک زعفران می توان پیاز هایی تولید کرد که محصول متفاوتی تولید نماید. این تفاوت می تواند در کمیت تولید و در راستای افزایش کیفیت زعفران صورت گیرد. آقای شمعی معتقد است که اگر قرار است همچنان نام ایران در تولید زعفران جهان باقی بماند ما می بایست سرعت تحقیقات خود را افزایش دهیم تا بتوانیم با سرعت رشد تحقیقات علمی در دنیا هم گام و هم سرعت شویم.
علی شمعی در خصوص عامل محدود کننده سود و زیان در این سیستم بیان کرد که سود در یک سیستم مالی به معنی در آمد حاصله بعد از کسر هزینه ها است. از آنجا که ما در این سیستم هم موارد متعددی داریم که می تواند هزینه زا باشد و هم می توانیم با مدیریت درست و بهره گیری از تکنیک های درست بصورت دو سویه به تولید سود پرداخت.
از نظر ایشان بزرگترین عامل هزینه آفرین در این سیستم هزینه نیروی انسانی در فازهای مختلف این سیستم کشت است.
آقای شمعی در پاسخ به این سوال که آیا قصد افزایش سرمایه گذاری دارند، پاسخ دادند بطور قطع سرمایه گذاری را افزایش خواهیم داد اما این افزایش بصورت معقول خواهد بود چراکه نیروی انسانی ماهر در منطقه تهران در دسترس نیست.
ایشان به افرادی که قصد آغاز این نوع کشت را دارند توصیه نمود که ابتدا تمام منابعی را که می توانند مطالعه نمایند و اطلاعات خود را تکمیل کنند و بعد از تکمیل آموزش های خود ابتدا بصورت پایلوت کار خود را آغاز نمایند.
آقای شمعی در پایان پادکست صوتی ” معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک ” بیان نمود که تیم ما بعد از یک نوبت کشت آزمایشی و سعی و خطاهای بسیار یک فصلنامه آموزشی را فرآهم نموده که علاقمندیم در اختیار افرادی قرار گیرد که علاقمند هستند تا اطلاعات دقیق و عینی در اختیار داشته باشند.
آقای شمعی این قول را به مخاطبین کافه زعفران داده اند که این فصلنامه آموزشی را در کافه زعفران برای استفاده علاقه مندان به اشتراک بگذارند.

معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک
چرا باید پادکست معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک را گوش کنیم؟
اگر شما هم به کشت ایروپونیک زعفران علاقه مند هستید و یا می خواهید دست به کشت زعفران به این روش بزنید خب بهترین پیشنهاد ما به شما استفاده از تجربیات کسانی است که که این کار را به صورت عملی انجام داده اند و بیسیاری از راه هایی را که ما به فکر رفتن آن هستیم را پیموده اند. برای همین هم ما در کافه زعفران سعی نموده ایم که با این افراد ارتباط بگیریم و تجربیات و توصیه های این افراد را با سایر علاقه مندان به اشتراک بگذاریم. در صورتی که شما هم تجربه ای دارید که می خواهید آن را با مخاطبین کافه زعفران به اشتراک بگذارید، می توانید از طریق این فرم با ما در ارتباط باشید. برای دانلود رایگان پادکست ” معرفی علی شمعی کشت کننده زعفران ایروپونیک ” بر روی لینک زیر کلیک کنید.
لطفا مثل همیشه نقطه نظرات خود را با ما در میان بگذارید تا این نظرات را در تهیه سایر ویدئو ها و مستندات خود لحاظ نماییم. با تشکر از این که همراه ما هستید.

متوجه نشدم! نوشتهاید دانلود رایگان. وقتی میخواهیم دانلود کنیم از ما حساب کاربری میخواهید. وقتی حساب کاربری باز یا ثبت نام میکنیم پیغام میآید که سبد خریدتان خالیست!!! اصلاً نمیفهمم.
با سلام.
فایل درخواستی شما به صورت رایگان درسایت قرار گرفته.
بعد از عضویت می توانید دانلود کنید.
اگر نیاز به راهنمایی دارید یا مشکلی در دانلود وجود دارد از طریق واتسآپ (آیکن پایین، گوشه سمت راست) بفرمایید تا همکاران ما راهنمایی کنند.
ازآقای شمعی بابت اطلاعات کاملی که به من دادن دررابطه با کشت زعفران تشکرمیکنم.
با سلام.
خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده.
با سلام
علاقمند به دریافت خبرنامه کافه زعفران میباشم
سلام.
ممنون از پیگیری جناب عالی.
برای عضویت در خبرنامه کافه زعفران می توانید ایمیل خود را در سمت چپ انتهای صفخات وب سایت، قسمت عضویت در خبرنامه وارد کنید و دکمه عضویت را بزنید.
با سلام و عرض خسته نباشید
گفتگوی خیلی خوبی با آقای شمعی انجام دادید. لطفا اگر با ایشان یا افراد دیگر نیز تکرار کردید، سعی کنید بیشتر روی تجربیات شخصی آنها در مورد هواکشت زعفران بحث کنید. امیدوارم فایل فصلنامه ای که قولش دادند زودتر روی سایت قرار دهید.
انصافا ایشان صادقانه مطالب ارائه کردند.
با تشکر
سلام. بار دیگر از شما بابت اعتماد به نهاد کافه زعفران، متشکریم.
حتما مصاحبه با فعالین این حوزه ادامه دار خواهد بود و فایل ها و مواردی که متخصصین امر توصیه می کنند را تا حد امکان در کافه زعفران منتشر خواهیم کرد.