مستند آموزشی زعفران طلای سرخ (بیست قسمت )

زعفران طلای سرخ

مستند آموزشی زعفران طلای سرخ یک مستند آموزشی بیست قسمتی است که در آن به معرفی و بررسی زعفران می پردازد .

از قدیم هر چیز با ارزشی را با طلا مقایسه می کردند زیرا  فلزی کمیاب است و همین نیز باعث گران قیمتی آن می شود از طرفی دیگر طلا به خاطر رنگ زیبا و چشم گیرش هم خود باعث علاقه مندی انسان ها به خرید و داشتن آن می شود .

در سال های اخیر و با پیدایش نفت یک ماده با ارزش و کمیاب دیگری پیدا شد که از آن استفاده های زیادی می توان کرد و ماده اولیه بسیاری از کالا ها است . هر چند این ماده زیبایی طلا را ندارد اما به دلیل ارزش زیادی که دارد و منبع درآمد بسیاری از کشور ها محسوب می شود ، به طلای سیاه شهرت گرفته است .

و اما زعفران ؛ زعفران که گیاهی است که از دل زمین در می آید ، یک گل بسیار زیبا ، خوش رنگ ، خوش عطر و دارای خواص دارویی بسیار است و به همین دلیل مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است این گیاه که به نوبه خود گیاهی کمیاب است زیرا در هر جایی و با هر آب و هوایی کشت نمی شود باعث شده که به زعفران طلای سرخ بگویند .

زعفران طلای سرخ است زیرا همانند طلا قیمت زیادی دارد ، رنگ آن چشم گیر است و البته بوی خوبی هم دارد . زعفران خواص زیادی دارد و باعث نشاط ، شادابی و تن درستی می شود از زعفران در مصارف دارویی نیز از قدیم تا به الان استفاده می شده است .

از دل زمین همواره هزاران گیاه رویش می کند ولی زعفران جایگاه ویژه ای نسبت به همه گیاهان دارد چرا که با تمام ویژگی های سرشاری که دارد هنوز محققان و دانشمندان به تمام خواص آن دست نیافته اند و با بررسی های بیشتر هر روزی که می گذرد یافته های جدیدی به دنیای علم ارائه می دهند .

زعفران طلای سرخ کرانه های کویر

اقای محمد حسن ابریشمی مؤلفه کتاب زعفران از دیر باز تا امروز ، معتقد است اصل و بنیاد زعفران به صورت خود روی در دامنه های زاگرس روییده اند . و در ایام فروردین و اواخر اسفند به صورت طبیعی در کوه های زاگرس رشد می کند و اسم آن در آن منطقه به ” جو قاسم ” معروف است. درایام بهار آن را میچینند و مثل تربچه به نخ می بندند و در بازار های اراک و توسرکان و شهر های اطراف می فروشند که این نوعی زعفران وحشی است . این نوع زعفران در زمان قبل از هخامنشیان و در زمان ماد ها به مزرعه ها کشانده شد و در آن جا اهلی شد .

در زمان پادشاهی هخامنشیان نیز از زعفران استفاده زیادی می کردند . آن ها روزانه مقداره دو میله که هر میله چیزی حدود ۴۵۳ گرم است مصرف می کردند . یعنی حدودا روزانه یک کیلو زعفران در غذا های خود استفاده می کردند که البته پانزده هزار سرباز داشتد و به آن ها غذا می دادند و بغیر از مصرف خوراکی در مصارف زیبایی و بهداشتی نیز به کار می رفت .

زعفران طلای سرخ است زیرا همانند طلا قیمت زیادی دارد ، رنگ آن چشم گیر است و البته بوی خوبی هم دارد . زعفران خواص زیادی دارد و باعث نشاط ، شادابی و تن درستی می شود از زعفران در مصارف دارویی نیز از قدیم تا به الان استفاده می شده است .

 

از دیرباز خراسان یکی از بزرگ ترین مراکز کاشت و برداشت و تولید  زعفران جهان بوده است و این پیشینه موجب شده است که بیشترین فعالیت علمی و تجاری جهان نیز دراین نقطه از کشور ایران قرار بگیرد .

برای شناخت بیشتر زعفران طلای سرخ باید به خراسان سفر کرد سرزمینی کویری که این گل های بنفش زعفران پاییز آن را به بهار تبدیل می کند .

گل های بنفش زعفران سحرگاه های پاییز از خاک بیرون می آیند . گل هایی خوش رنگ و خوش بو پر خاصیت که باید زحمت های زیادی برای کاشت و برداشت آن کشیده شود تا یک مزرعه زعفرانی درست شود .

از نظر کارشناسان زعفران طلای سرخ شاهکار خلقت خداوند است که مصرف آن در مواد غذایی همزمان میتواند باعث ایجاد رنگ ، طعم و عطر شود .

زعفران طلای سرخ یک استثنا در محصولات کشاورزی به حساب می آید و از دیر باز در جنوب خراسان باعث معیشت و ماندگاری مردم شده است زعفران تنها گیاه نیست و به آن داروی هزاره سوم می گویند .

زعفران طلای سرخ

زعفران طلای سرخ

تاجران زعفران معتقد اند در جهان امروزه کیفیت محصولات جایگاه بالا و ویژه ای دارند و برای مردم اهمیت زیادی دارد که محصولات مصرفی شان کیفیت لازم را داشته باشد از این رو خیلی از آن ها به دنبال محصولات ارگانیک هستند و این موضوع در تجارت زعفران هم صدق می کند و در کشور های اروپایی مردم به دنبال زعفران تازه و مطمئن هستند .

بر اساس براورد های انجام شده هر هکتار زعفران برای ۲۱۰ نفر شغل  در روز ایجاد می کند  که این تعداد اشتغال در فصل پاییز و هنگامه برداشت دامنه آن بسیار گسترده می شود .

زعفران طلای سرخی است که آبروی کشاورز ایرانی می باشد پس با مراقبت بیشتر از این محصول سعی کنیم نگزاریم کیفیت این محصول پایین بیاید و ایران جایگاه خود را از دست بدهد .

پیشنهاد می کنیم شاهد قسمت های بعدی این مستند آموزشی که درباره زعفران طلای سرخ است باشید .

در مستند آموزشی زعفران طلای سرخ چه می بینید؟

در قسمت اول این ویدیو شما با تاریخچه زعفران آشنا می شوید و پی میبرید که چرا به زعفران طلای سرخ می گوید . همین طور نظر کارشناسان را درباره اهمیت زعفران می شنوید .

قسمت دوم این مستند درباره زمین و خاک مناسب برای کشت زعفران است .

در قسمت سوم با اهمیت کود دهی به زمین ها آشنا خواهید شد .

قسمت چهارم درباره پیاز زعفران صحبت می کند و به معرفی پیاز زعفران و نوع کاشتن آنها می پردازد .

قسمت پنجم از آبیاری زعفران می گوید تعداد آبیاری ها و استفاده از روش های نوین در آبیاری مزارع زعفران

در قسمت ششم با افت ها و علف های هرز مزارع زعفران آشنا و راه های مقابله با ان را درمیابید .

قسمت هفتم درباره زعفران ارگانیک و تفاوت آن با زعفران غیر ارگانیک می باشد .

قسمت  هشتم از چگونگی برداشت زعفران می گوید که چه موقع و به چه صورت باید زعفران را برداشت کرد .

قسمت نهم درباره چگونگی پر کردن گل زعفران است تا کلاله ها آسیب نبینند .

قسمت دهم : زعفران نگین و سوپر نگین چیست و فرق آن ها در چیست .

قسمت دوازدهم از انبار داری و چگونگی نگه داری زعفران می گوید .

قسمت سیزدهم : زعفران استاندارد و روش های آزمایش آن

قسمت پانزدهم درباره خواص دارویی زعفران و موارد استفاده آن است .

قسمت شانزدهم درباره استفاده زعفران در مصارف غذایی است .

قسمت هفدهم : بسته بندی زعفران از قدیم تا به امروز

قسمت هجدهم به صادرات زعفران و چالش های آن می پردازد .

قسمت نوزدهم درباره وضعیت اقتصادی زعفران طلای سرخ است که ایا کاشت زعفران بازده اقتصادی دارد یا خیر .

قسمت بیستم به اشتغال زایی زیاد زعفران می پردازد .

قسمت بیست یکم درباره تاثیر زعفران در زندگی روستاییان را بیان می کند .

قسمت بیست و دوم : زعفران و تسهیلگران

 

 

همواره با کافه زعفران همراه باشید و فیلم ها و مستندات آموزشی ما را ببینید .

رایگان – خرید
مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0