کارگاه چالش های کشت زعفران (قسمت سوم ، کشت و کار زعفران)

افزایش بهره وری کشت زعفران ، موضوع سومین قسمت کارگاه آموزشی دکتر علیجان سالاریان، مسئول امور پژوهشی در پژوهشکده ملی زعفران ایران در دانشگاه تربت حیدریه می باشد که در پاییز سال ۱۳۹۷ ،  در حاشیه مراسم از تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی و ترویج شهرستان قائنات ، در سالن اجتماعات اداره جهاد شهرستان قاینات برگزار گردید. دو قسمت قبلی این کارگاه آموزشی قبلاً در رسانه تصویری کافه زعفران منتشر گشته است. با توجه به پیوستگی مطالب پیشنهاد می شود قبل از تماشای این ویدئو ، قسمت های قبلی آن را مشاهده نمایید. با توجه به اهمیت موضوعات مطرح شده در این کارگاه و کاربردی بودن مطالب ، کلیه قسمت های این کارگاه آموزشی توسط تیم کافه زعفران فیلم برداری ، و به صورت رایگان در کافه زعفران منتشر گردیده است. هم اکنون می توانید از طریق لینک های زیر به دو قسمت قبلی دسترسی داشته باشید:

چالش اول ، بهترین زمان برای کشت زعفران در سال

در ابتدا دکتر سالاریان به توضیح بررسی بهترین زمان ممکن برای کشت زعفران ، و همینطور دلایل پیشنهاد این زمان برای کشت این گیاه ارزشمند می پردازد. وی برای تشریح این موضوع به بررسی دقیق مراحل رشد پیاز زعفران در یک سال می پردازد و پس از آن به بهترین برای زمان نقل و انتقال و کشت پیاز زعفران می پردازد. البته این نکته بیان می شود که این زمان کشت ممکن از با توجه به تغییرات اقلیمی که امروزه به وجود آمده است در مناطق مختلف، با توجه به تغییرات آب و هوایی هر منطقه متفاوت باشد. اما در این باره این نکته شکی وجود ندارد که اگر زعفران در زمان مناسب کشت منطقه، کشت نشود، احتمال پوسیدگی پیاز بسیار بالا می باشد. پس زمانی کاشت باید به دقت بررسی و پس باید از آن اقدام به کشت پیاز های زعفران نمود. پس یکی از موارد در افزایش بهره وری کشت زعفران ، توجه به زمان مناسب برای کشت می باشد.

چه پیاز زعفرانی بکاریم؟

در بخش بعدی کارگاه به ویژگی های پیاز مناسب برای کاشت زعفران پرداخته می شود که یکی دیگر از نکات کلیدی در افزایش بهره وری کشت زعفران می باشد. دکتر سالاریان تاثیر وزن پیاز در گل دهی را با آوردن مثال های عینی بیان می نماید و پس از آن به کشاورزان توصیه می کند که برای تهیه پیاز زعفران ، به مناطق دور از منطقه کشت مراجعه نکنند و حداالمقدور از مناطق نزدیک محل کشت(مزرعه) ، پیاز زعفران را برای سطح زیر کشت خود تهیه نمایند. با توجه به اهمیت موضوع پیاز زعفران در کشت این محصول، ویدئویی با این موضوع قبلاً در کافه زعفران منتشر شده است که در صورت تمایل به داشتن اطلاعات دقیق تر در این رابطه ، می توانید از طریق این لینک نسبت به تهیه و تماشای این فیلم آموزشی اقدام نمایید.

افزایش بهره وری کشت زعفران

افزایش بهره وری کشت زعفران

چرا باید فیلم افزایش بهره وری کشت زعفران را تماشا کنیم؟

این قسمت یعنی قسمت سوم کارگاه آموزشی  دکتر سالاریان،  آخرین قسمت از کارگاه چالش های کشت زعفران می باشد و به موضوعات مهمی در بخش افزایش بهره وری کشت زعفران پرداخته می شود.  مهمترین چالشی که در کاشت زعفران تقریباً در تمامی کشور با آن مواجه هستیم ، تغییرات اقلیمی می باشد که امروز در بیشتر مناطق کشور مان شاهد آن هستم . این تغییرات در بیشتر مناطق باعث گرم شدن درجه متوسط هوا گردیده است. اما متاسفانه ما در کشاورزی توجهی به این تغییر در اقلیم و آب و هوا نداشته ایم و هیچ گونه اصلاحی در روش کشت سنتی انجام نداده ایم. این عدم توجه به تغییرات طبیعت باعث شده که امروزه شاهد این باشیم که بازدهی زمین های زعفران نسبت به گذشته کاهش پیدا کند. اگر شما در خانواده ای کشاورز بزرگ شده باشید، کاهش گل دهی و راندمان زمین های کشاوزی را حتماً به عینه دیده اید . پس  اگر شما هم کشت کار زعفرانی دارید و یا علاقه مند به ورود به این حوزه از کشاورزی هستید توصیه می کنیم این قسمت از ویدئو را مشاهده نمایید. این ویدوئو کمک می کند که بیشترین بازدهی از کشت و کار خود را داشته باشیم و از منابعی که در اختیار ماست به نحو احسن استفاده نمایید.

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق بخش دیدگاه های با ما در میان بگذارید تا بتوانیم در راستای حمایت از صنعت کشاورزی زعفران کشورمان گامی هر چند کوچک برداریم. ما در تیم کافه زعفران، بی صبرانه منتظر دریافت دیدگاه های شما عزیزان هستیم.

هم اکنون می توانید از طریق لینک زیر قسمت سوم کارگاه را به موضوع چالش های کشت زعفران دریافت نمایید.

 

رایگان – خرید

 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0