گل ندادن پیاز زعفران ( عوامل موثر در گلدهی زعفران )
گل دهی گیاه زعفران به دلیل شرایط کشت سختی که دارد ، از اهمیت خاصی برخوردار است. افزایش بهره وری و تولید محصول بیشتر در این زمینه آرزوی تمام کشاورزانی است که به کاشت زعفران مشغول هستند. در این مطلب عوامل موثر بر رشد و عوامل موثر در گل ندادن پیاز زعفران بررسی می شود.

گل ندادن پیاز زعفران
چرا پیاز زعفران گل نمی دهد ؟ ( بررسی عوامل موثر در گل ندادن پیاز زعفران )
اولین عاملی که در عدم گلدهی زعفران موثر است ، پیاز های آلوده و ضعیف می باشد. پیاز های آلوده به کنه و یا قارچ در کاهش کیفیت محصول تاثیر بسزایی دارند . پس حتما در اولین فرصت پیاز ها را از چند نقطه مختلف از زعفران زار خود بیرون آورده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.
عمق کاشت پیاز زعفران از عوامل موثر دیگر در گلدهی می باشد. عمق کاشت مناسب در مناطق مختلف بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر متغیر است.
تعداد پیازی که در هر هکتار از مزرعه خود می کارید نیز از عوامل موثر در گلدهی می باشد.
عامل موثر دیگر در گل ندادن پیاز زعفران ، استفاده از پیاز های کوچک و ضعیف می باشد. هر پیاز برای گل دادن باید هشت گرم وزن داشته باشد. پیاز هایی که از وزن آن ها کمتر است ، توانایی گلدهی را ندارند.

انتخاب پیاز مرغوب برای کشت
دومین عامل موثر در گل ندادن پیاز زعفران ، نوع خاکی که زعفران در آن کشت می شود است. زمین مناسب و حاصلخیز در افزایش بهره روی از محصول تاثیر زیادی دارد. همچنین میزان کوددهی به مزارع نیز تا حد زیادی به بافت خاک بستگی دارد. همچنین ریختن خاک اضافی در مزارع باعث افزایش عمق پیازها و کاهش محصول می شود.
سومین عامل مهم در کیفیت و گلدهی بیشتر آبیاری مزارع زعفران می باشد. آبی که برای آب دادن به زعفران زار مصرف می شود نباید شور باشد. در ضمن PH آن را نیز باید کنترل کنید.
بعد از کنترل کیفیت آب ، دفعات و چگونگی آبیاری مزارع زعفران از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. آبیاری بارانی زعفران روشی است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از کشارورزان قرار گرفته است.
چهارمین عامل در افزایش تولید زعفران کنترل علف های هرز در مزرعه می باشد. علف های هرز نباید آنقدر زیاد باشند که مانع از دیده شدن برگ های زعفران شوند. این علف ها در صورت کنترل نشدن ، از گلدهی پیاز زعفران جلوگیری می کنند و از عوامل مهم گل ندادن پیاز زعفران هستند.
همچنین از چیدن برگ های زعفران ( تا زمان خشک شدن کامل برگ ها ) خودداری کنید، زیرا تغذیه پیاز زعفران در انتهای فصل از طریق همین برگ های سبز می باشد. در صورت حذف برگ ها ، وزن پیاز زعفران کاهش یافته و در نتیجه محصول مورد توجهی برداشت نخواهد شد.

کنترل علف های هرز
عامل دیگر و پنجمین عامل موثر در گل ندادن پیاز زعفران ، کاشت محصول دیگری در مزرعه همزمان با زعفران می باشد. کشت مخلوط باعث رقابت شدید مواد غذایی و آب در زمین شده و محصول سال بعد زعفران را به شدت کاهش می دهد. البته تاثیر گیاه خارشتر در بهره وری مزارع زعفران را نمی توان انکار کرد.
سن مزرعه کاشت زعفران را می توان به عنوان ششمین عامل موثر در گلدهی مزارع زعفران نام برد . در سال های اول تا پنجم کاشت ، به دلیل تکثیر پیاز ، افزایش بهره وری و افزایش محصول را خواهیم داشت. بعد از گذشت هشت سال به دلیل نزدیک شدن پیاز ها به سطح خاک و همچنین ضعیف شدن خاک از نظر مواد غذایی با کاهش محصول مواجه خواهیم شد.

مزرعه زعفران
دیدگاهی بنویسید