چگونه زعفران مصرفی سالیانه خود را ، خودمان بدست بیاوریم ؟ + ویدئو

زعفران یکی از گران قیمت ترین و با ارزشترین ادویه های جهان است که بخش اعظم آن در ایران کشت می شود . در سرتا سر جهان بخصوص ایران ، مردم همیشه از زعفران در آشپزی و مصارف دارویی استفاده می کنند . بیشترین مقدار کشت زعفران در خراسان است و این محصول در فصل پاییز به ثمر می رسد و برداشت می شود .

شما زعفران خود را از کجا خریداری می کنید ؟

شاید شما هم برای خرید زعفران به یکی از سوپر مارکت های سطح شهر خود می روید و زعفران خود را از آنجا تهیه می کنید . اما آیا از سالم بودن ، تازگی و یا مرغوبیت زعفران خود نسبت به اصل بودن و تقلبی نبودن آن اطمینان دارید ؟

متاسفانه در سال های اخیر زعفران های نامرغوب و تقلبی زیادی وارد بازار شده اند که تشخیص آن ها کار سختی است و در توان هر کسی نیست . البته ما در یک ویدیو آموزشی این مشکل را حل کردیم و  شما می توانید با دیدن ویدیو آموزشی ” چگونه بفهمیم زعفرانی که خریده ایم تقلبی است؟ ” از مرغوبیت زعفران خود اطمینان حاصل بفرمایید .

از آنجا که زعفران یک ادویه گران قیمت است و با توجه به مشکلات کم بود آب در مناطق مختلف ، بسیاری از کشاورزان به کشت این گیاه ارزشمند روی آورده اند و حتی در مناطق زیادی کشاورزان به جای کاشتن گندم و دیگر محصولات ، زعفران می کارند . زیرا برای کشت زعفران به آب زیادی احتیاج نیست و از طرف دیگر سود بیشتری هم برای کشاورزان دارد .    

کشت زعفران در قدیم فقط به شکل سنتی انجام می گرفت و برای کاشتن آن باید دارای زمین های کشاورزی می بودید و در زمان های به خصوص باید مزارع زعفران خود را آبیاری می کردید . مسلماً  این مدل کشت برای همه مردم قابل انجام نخواهد بود زیرا همه مردم بخصوص در شهراهای بزرگ دسترسی به زمینی که بتوانند در آن زعفران بکارند و به موقع آن را آبیاری کنند ندارند البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که زعفران در هر منطقه ، با هر آب و هوایی و در هر خاکی کشت نخواهد شد و باید شرایط رشد برای پیاز زعفران وجود داشته باشد . پس با این اوصاف نمیتوان زعفران را در مناطق گرم سیر کاشت چون این گیاه فقط در مناطقی رشد خواهد کرد که آب و هوای سرد سیری داشته باشد . به همین دلیل است که اکثر زعفران ایران در خراسان کاشت و برداشت می شوند .

در چند سال اخیر و با پیشرفت علم در کشاورزی ، روش های جدیدی برای کشت زعفران ابداع شدند که کار را برای مردم آسان کردند و همین طور میزان بهره برداری از محصول را نیز افزایش داده اند و دیگر نیازی به داشتن زمین های بزرگ کشاورزی نیست و در هر کجای جهان با هر آب و هوایی می توان زعفران را کشت کرد .

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که علاقه مند به محصولات ارگانیک هستند و یا سالم بودن و تازه بودن محصول برای شان دغدغه مهمی محسوب می شود . از آن جا که پیدا کردن زعفرانی که این خصوصیات را داشته باشد در بازار کمی مشکل شده است ؛ شاید دوست داشته باشید زعفران مصرفی سالیانه خود را ، خودتان تولید کنید . در این مقاله سعی داریم به شما نشان دهیم که برای تولید زعفران مصرفی سالیانه یک خانواده به چه مقدار و چه چیزهایی نیاز است .

اگر در خانه های آپارتمانی زندگی می کنید و زمین مناسبی برای  کشت زعفران ندارید می توانید یکی از روش های زیر را انتخاب کنید :

۱) کشت زعفران در گلدان

۲)کشت زعفران ایروپونیک

کشت زعفران در خانه

کشت زعفران در خانه

 

یکی از روش های کشت زعفران ، کشت در محل گلدان است که شما قادر خواهید بود درمحل زندگی خود گلدان هایی درست کنید و زعفران مصرفی خود را در آنجا بکارید البته این روش نیز چون نیاز به خاک و گلدان دارد ممکن است فضای زیادی را اشغال کند که این بستگی به نیاز سالیانه شما به زعفران دارد و مسلما هر چقدر که در سال زعفران بیشتری مصرف کنید به محیط زیر کشت بیشتری نیاز دارید . برای یاد گیری چگونگی کشت زعفران در گلدان پیشنهاد می کنیم ویدیو آموزشی این نوع کشت را از کافه زعفران تهیه کنید و بصورت کامل این روش را یاد بگیرید .

اما روش دیگر کشت زعفران ، کشت ایروپونیک یا کشت بدون خاک است . که همان طور که از اسم آن پیداست برای این نوع کشت شما نیازی به خاک و گلدان نخواهید داشت و فضای کمتری را برای کشت زعفران می توانید در نظر بگیرید .

کشت ایروپونیک زعفران یک روش نوین در کشاورزی به حساب می آید . در این روش دیگر نیازی به این ندارید که پیاز های زعفران را در خاک بکارید تا زعفران رشد کند و همچنین می توانید تمام مراحل رشد پیاز را نیز از نزدیک ببینید . جالب است بدانید که زعفرانی که به این روش کشت و برداشت می شود دارای مرغوبیت بیشتری است و محصول سالم تری را نیز تولید می کند چرا که دیگر از بیاری های پیاز زعفران مثل قارچ زدگی و کنه ها خبری نخواهد بود . و نکته قابل تامل برای این نوع کشت این است که شما نیازی به آبیاری مستقیم پیازها در طول زمان کشت نخواهید داشت که این کار به حد زیادی مصرف آب را نیز پایین میاورد . شما حتی میتوانید از این روش دارای کسب و کار پر سودی نیز شوید چرا که در یک فضای کوچک و با آب کمتر می توانید چندین کیلو زعفران تولید کنید و به قیمت خوبی هم بفروشید . شما با این روش مطمئن خواهید بود که محصولی که بدست آورده اید هیچ گونه مشکل و آلودگی نخواهد داشت و در طول سال از زعفران تازه ، سالم و مطمئن خود استفاده خواهید کرد . آموزش تصویری این نوع کشت هم توسط تیم کافه زعفران ضبط شده است که می توانید با تهیه آن این نوع روش کشت را یاد بگیرید و زعفران مصرفی سالیانه خود را بدست آورید و حتی برای خود صاحب کسب و کار شوید و به درآمد زایی برسید .

پیاز زعفران به گونه ای است که سال به سال مقدار گل دهی آن افزایش پیدا می کند و اگر در سال اول گل دهی ، هر پیاز زعفران دو بار گل بدهد ؛ در سال بعد این مقدار بیشتر می شود و هر پیاز سه مرتبه گل خواهد داد

اما باید بدانید که چه مقدار در سال زعفران مصرف می کنید تا بفهمید برای بدست آوردن آن به چه مقدار پیاز زعفران نیاز دارید و محیط کشت شما به چگونه ای خواهد بود .

شما در سال چه مقدار زعفران مصرف می کنید ؟

استفاده از زعفران در خانواده های ایرانی بسته به تعداد اعضای خانواده و میزان مصرف متفاوت است . به طور میانگین در یک خانواده ۴ نفره مصرف سالیانه زعفران بین ۵ تا ۶ مثقال در سال است . حال با فرض اینکه خانواده ای ۵ مثقال زعفران در سال مصرف می کند ؛ برای این که بتواند این مقدار را خودشان بدست بیاورند باید موارد زیر را تهیه کنند :

برای بدست آوردن ۵ مثقال زعفران ابتدا باید زمینی به اندازه حداقل ۳۰ تا ۳۵ متر مربع برای کشت داشته باشید که به صورت متراکم بتوانید پیاز های زعفران را در آن بکارید یعنی حدودا ۱٫۵ کیلو در هر متر مربع . البته این مقدار زمین برای کشت بصورت سنتی است که اگر بخواهید همین مقدار زعفران را در روش ایروپونیک یا بدون خاک داشته باشید به چیزی حدود ۱۰ متر مربع فضا لازم خواهید داشت .

بعد از انتخاب فضا ، باید پیاز مناسب برای کشت زعفران تهیه کنید . توجه داشته باشید که هر پیازی برای کشت مناسب نیست و باید پیاز ها بارور باشند . برای بدست آوردن ۵ مثقال زعفران به ۲۰۰۰ پیاز زعفران نیاز خواهید داشت  که از این مقدار پیاز در شرایط ایده آل ۴۲۰۰ گل زعفران به ثمر میرسد و در آخر شما ۵ مثقال زعفران یا به عبارتی دیگر ۲۳ گرم زعفران خواهید داشت . البته پیاز زعفران به گونه ای است که سال به سال مقدار گل دهی آن افزایش پیدا می کند و اگر در سال اول گل دهی ، هر پیاز زعفران دو بار گل بدهد ؛ در سال بعد این مقدار بیشتر می شود و هر پیاز سه مرتبه گل خواهد داد که این باعث می شود شما به چیزی بیشتر از آن مقدار زعفرانی که لازم داشته اید بدست بیاورید . دلیل این اتفاق هم این است که پیاز زعفران هر سال بزرگ تر می شود و هر چه که پیاز بزرگ تری داشته باشید محصول بیشتری نیز می توانید از آن برداشت کنید .  

در زیر به طور خلاصه به موارد مورد نیاز برای بدست آوردن زعفران در سال اول گل دهی می پردازیم .

مقدار فضامقدار پیازمقدار گلگرم
۶-۷ مترمربع در سنتی

۲ متر مربع در ایروپونیک

۴۲۰۸۴۰۴٫۶یک مثقال
۱۸-۲۰ مترمربع در سنتی

۶ متر مربع در ایروپونیک

۱۲۶۰۲۵۲۰۱۳٫۸سه مثقال
۳۰-۳۳ مترمربع درسنتی

۱۰ مترمربع در ایروپونیک

۲۱۰۰۴۲۰۰۲۳پنج مثقال
۴۲-۴۵ مترمربع در سنتی

۱۴ مترمربع در ایروپونیک

۲۹۴۰۵۸۸۰۳۲٫۲هفت مثقال
۶۰-۶۵ مترمربع در سنتی

۲۰ مترمربع در ایروپونیک

۴۲۰۰۸۴۰۰۴۶ده مثقال

 

ویدیو زیر مربوط به یک خانواده ایرانی است که از طریق کشت زعفران برای خود به درآمد زایی رسیده اند :

 

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0