هویجی شدن پیاز زعفران

یکی از مشکلاتی که اغلب زعفران کاران با آن روبه رو هستند عارضه هویجی شدن پیاز زعفران می باشد. این مشکل بیشتر برای افرادی که تازه کار کشت زعفران را شروع کرده اند،پیش می آید. در این نوشته می خواهیم به دلایل این عارضه بپردازیم. پس اگر کاشت زعفران را شروع کرده اید و یا به دنبال شروع این کار هستید این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

 

هویجی شدن پیاز زعفران

هویجی شدن پیاز زعفران

 

چرا پیاز زعفران هویجی می شود ؟

دلیل مهم هویجی شدن پیاز زعفران عمق نامناسب کاشت پیاز می باشد. اگر عمق کاشت پیاز زعفران از حد استاندارد کمتر باشد، پیاز دوکی شکل یا به اصطلاح هویجی شده و نتیجه مطلوب برای محصول به دست نمی آید. برای حل این مشکل و کاشت پیاز ها در عمق مناسب باید به چند نکته توجه کرد :

اول اینکه عمق پیاز زعفران در هر منطقه اقلیمی و با توجه به نوع و جنس خاک متفاوت می باشد.

اگر زمین زعفران شما در منطقه ای واقع شده که زمستان های سرد و تابستان گرم دارد ، همچنین خاکی که در آن قرار است پیاز ها را بکارید، دارای بافت سبک می باشد و ماده آلی موجود در خاک کمتر از ۱٫۵ درصد است، عمق مناسب ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر می باشد. اگر زعفران زار شما ماده آلی آن بالای ۱٫۵ درصد است ، عمق مناسب بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر است.

اما اگر بافت خاک مزرعه زعفران سنگین است و ماده آلی آن کمتر از ۱٫۵ درصد است ، عمق مناسب برای کاشت پیاز زعفران ۱۷ تا ۱۹ سانتی متر می باشد و اگر ماده آلی خاک بیشتر از ۱٫۵ درصد باشد، عمق ۱۵ تا ۱۷ سانت پیشنهاد می شود. بهتر است قبل از شروع کار حتما با کارشناسان در این حوزه مشورت نمایید تا محصولی با کیفیت داشته باشید.

هویجی شدن پیاز زعفران به خاطر کاشت پیاز در عمق زیر ۱۵ سانتی متر و بیشتر در بافت های شنی به وجود می آید. 

 

هویجی شدن پیاز زعفران گاهی در اثر کمبود آبیاری هم ایجاد می شود. به این صورت که پیاز زعفران برای گرفتن رطوبت به سمت پایین حرکت کرده و ظاهری مانند هویج به خود می گیرد. که در این صورت باید به آبیاری مزارع زعفران توجه نمود تا این مشکل ایجاد نشود.

بیشتر بخوانید:  چه موقع باید به مزارع زعفران آب داد ؟

با عارضه هویجی شدن پیاز زعفران چه کنیم ؟

بهترین و مناسب ترین راه پیشنهاد شده برای حل عارضه هویجی شدن پیاز زعفران، افزایش عمق کاشت پیاز ها به وسیله افزودن خاک سبک و غنی به مزرعه می باشد. منظور از خاک غنی، خاکی است که میزان ماسه آن بین ۶۰ تا ۸۵ درصد و میزان ماده آلی موجود در آن ۱٫۵ درصد باشد.

 

 

فیلمی که در بالا مشاهده کردید،هویجی شدن پیاز زعفران را از زبان آقای حاتمی نژاد بیان می کند. تیم کافه زعفران به همراه جناب آقای حاتمی نژاد اقدام به تهیه یک پکیج کامل کاشت زعفران در گلخانه نموده اند که در آن تمامی مراحل و توصیه های لازم برای کاشت زعفران موجود می باشد. شما عزیزان می توانید با کلیک روی لینک زیر فیلم را دانلود کرده و مشکلات خود را در این زمینه برطرف کنید. همچنین با کامنت گذاشتن زیر پست ها می توانید سوالات خود را با کارشناسان ما درمیان بگذارید.

آموزش کاشت زعفران در گلخانه ، پکیج کامل به صورت کاملا عملی

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0