همه چیز درباره پیاز زعفران

همه چیز درباره پیاز زعفران

زعفران گیاهی سرخ رنگ که در زندگی ما ایرانیان و همین طور سایر مردم جهان اهمیت و کاربرد زیادی دارد . اما آیا درباره پیاز زعفران چیزی میدانید ؟ آیا میدانید برای اینکه بتوانید زعفران بکارید چه چیزی لازم دارید ؟ و این که زعفران از چه چیزی بوجود می  آید ؟

در این مقاله قصد داریم درباره پیاز زعفران صحبت کنیم و بیشتر با این گیاه آشنا شویم .

شکل و ظاهر

زعفران از پیاز زعفران می روید و سر از خاک بیرون می آورد . درباره پیاز زعفران باید گفت که شکل عمومی آن بصورت تخم مرغی است و تفاودت شکل آنها بسته به ضخامت قطر ابتدا ، انتها و وسط پیاز زعفران است که می تواند بصورت دایره ای یا بیضوی پهن باشد . قاعده پیاز زعفران میتواند گرد و یا تو رفته باشد . شکل و اندازه پیاز زعفران برای کشاورزان بسیار مهم است زیرا بسته به شکل و اندازه آن  مقدار بازدهی پیاز زعفران هم متفاوت است . از این رو کسانی که مقداری درباره پیاز زعفران می دانند به دنبال پیاز های خاصی می گردند که چه برای کشت و یا برای فروش آن بتوانند پیاز های بهتری را داشته باشند .

مورد دیگری که درباره پیاز زعفران می توان گفت و به خوبی دیده می شود ، وجود الیاف قهوه ای رنگ دور پیاز است که در برخی گونه ها بسیار فشرده و در برخی گونه های دیگر کم پشت تر هستند و هنگامی که این الیاف قهوه ای رنگ را کنار بزنید یا از پیاز زعفران جدا کنید رنگ سفید پیاز به خوبی دیده می شود . این الیاف های پوشالی پیاز را در برابر سرما و گرما بشدت مقاوم می سازد . همچنین این الیاف در هنگام  آبیاری ، رطوبت را تا مدت زیادی در خود حفظ می کنند و بدین صورت پیاز زعفران تا زمان بیدار شدن مجدد در مقابل گرمای تابستان سالم می ماند .

از وسط پیاز زعفران یا قاعده ساقه ، تعدادی برگ که باریک و دراز هستند خارج می شوند و از وسط این برگ ها ساقه ای خارج می شود که اخر آن به یک تا سه گل وصل می شود این گل ها نیز دارای گلبرگ های بنفش رنگ هستند  . از بین این گل ها سه کلاله قرمز رنگ می روید که قسمتی است که آن را به عنوان زعفران می شناسیم و استفاده می کنیم .

بیشتر بخوانید:  ده مزیت کشت ایروپونیک زعفران

عمر پیاز های زعفران بین ۵ تا ۸ سال است پس باید در خاک مناسبی کاشت شوند تا بتواند در این مدت مواد مورد نیاز خود را تامین کند و در برابر شرایط مختلف منطقه به خوبی مقاومت کند . با این حساب اگر شما خریدار و یا کشت کننده زعفران باشید در صورتی که پیاز های زعفران را در خاکی مناسب بگذارید می توانید تا ۸ سال هم از آن زعفران برداشت کنید .

درباره پیاز زعفران

اگر قصد زعفران کاری دارید این مهم را درباره پیاز زعفران بدانید که چه موقع می توانید پیاز زعفران خریداری کنید و چه موقع باید پیاز ها به خاک منتقل شوند . برای اینکه در زمین های جدید زعفران بکارید لازم است که پیاز زعفران را تهیه کنید . انتخاب پیاز مناسب بسیار مهم است و اگر درباره پیاز زعفران مناسب اطلاعت زیادی ندارید پیشنهاد می کنیم ویدیو آموزشی “پیاز مناسب برای کاشت زعفران ” را از کافه زعفران تهیه کنید و در این باره بیشتر بدانید .

نکته ای که جالب است درباره پیاز زعفران بدانید این است که پیاز زعفران را می توان از خاک بیرون آورد و به مزرعه و یا انبار دیگری منتقل کرد . پیاز زعفران هر ساله یک دوره خواب و استراحت دارد که از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر مرداد ماه ادامه دارد . که در این بازه زمانی می توانید برای جا به جایی و در آوردن پیاز ها از خاک اقدام کرد . بهتر است پیاز های زعفران پس از بیرون آوردن از زمین دوباره در زمین جدید کاشته شوند تا در این زمین ادامه استراحت خود را انجام دهند . نکته ای که درباره پیاز زعفران باید رعایت شود در هنگام بیرون آوردن از خاک این است که این کار نباید در اواخر مرداد ماه انجام شود به این دلیل که در این زمان ممکن است بعضی از پیاز ها آماده برای جوانه زدن و ریشه دار شدن باشند .

هر چقدر که زمان خارج کردن پیاز های زعفران تا زمان برگشت آن ها به زمین کمتر باشد بهتر است و این امکان وجود دارد که اگر این فاصله زمانی زیاد شود بار دهی سال اول پیاز ها به شدت کاهش یابد . بهترین زمان کاشت درباره پیاز زعفران را می توان خرداد ماه اعلام کرد که این زمان طبق تحقیقات انجام شده توسط مرکز پژوهش های صنعتی خراسان تایید شده است . کاشت پیاز ها در اواخر تیر و اوایل مرداد ماه صورت نگیرد بهتر است زیرا در این هنگام آب و هوای زمین گرم تر از همیشه است و این باعث خواهد شد که رطوبت پیاز موقع جا به جایی ها از بین برود و در نهایت به صدمه خوردن پیاز های زعفران منجر خواهد شد .

بیشتر بخوانید:  کشت ایروپونیک برای تازه کارها

چگونگی کاشت

مورد دیگر درباره پیاز زعفران نوع کاشتن آن است . به طوری که پیاز ها را باید در عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری سطح زمین جوری که سر پیاز ها رو به بالا باشند ، گذاشت . این کار باعث خواهد شد که پیاز های زعفران در تابستان از گرما زدگی و در زمستان از سرما و یخبندان و انواع تنش های محیطی مصون بمانند . در هر هکتار زمین می توان حدود ۲ تن پیاز زعفران کاشت کرد که اگر تراکم پیاز ها را بیشتر کنید مقدار خیلی بیشتری نیز می توانید بکارید . این نکته را درباره پیاز زعفران باید بدانید که شما فقط یک بار لازم دارید که پیاز ها را در زمین بکارید و سال های دیگر پیاز کار خود را انجام خواهد داد تا زمانی که عمر آن تمام شود . هنگامی که پیاز ها در خاک قرار دارند هر ساله در زمین تکثیر خواهند شد به طوری که شاید پس از ۷ سال مقدار پیازی که در زمین وجود دارد چیزی بیش از ۵ برابر مقدار اولیه کشت شده خواهد بود که قادر خواهید بود آنها را از خاک در بیاورید و به فروش برسانید .

اگر پیاز زعفران خریداری کردید توجه داشته باشید که در اولین فرصت باید پیاز ها را از کیسه خارج کنید و در مکانی سرد و دور از آفتاب قرار دهید و بهتر است پیاز ها را از هم جدا کنید و همچنین اگر به آن ها خاک چسبیده باشد ، آن را تمیز کنید .

نکته ای که جالب است درباره پیاز زعفران بدانید این است که پیاز زعفران را می توان از خاک بیرون آورد و به مزرعه و یا انبار دیگری منتقل کرد .

ضد عفونی کردن پیاز ها قبل از کشت خیال شما را از آفت هایی که ممکن است باعث نابودی پیازتان شود راحت می کند . معمولا پیاز هایی که وزن بیشتری دارند را برای کشت انتخاب می کنند اما نکته ی بسیار مهمی که باید درباره پیاز زعفران به آن توجه شود این است که پیاز باید حتما سالم باشد و سالم بودن آن اهمیت بیشتری نسبت به وزن آن دارد . با این حساب اولویت با پیازی است که ابتدا سالم باشد و سپس وزن بیشتری داشته باشد . درباره پیاز زعفران سالم باید گفت پیازی است که هیچ گونه آفت مثل کنه و قارچ نداشته باشد . اگر که پیاز شما به داشتن قارچ مشکوک بود می توانید آن را داخل محلول های قارچ کش قرار دهید و این آفت ها را تا حدی کنترل و نابود کند . همچنین برای جلو گیری از بروز اینگونه آفات از آبیاری مزارع در هوا گرم که باعث ایجاد شرایط مناسب برای رشد آن ها می شود خود داری کرد .

بیشتر بخوانید:  گزارشی از کاشت زعفران در مالزی به روش های نوین

تکثیر پیاز زعفران

پیاز زعفران در مناطقی با آب و هوای سرد سیری بهتر عمل می کند و این امر باعث تفاوت مرغوبیت زعفران مناطق مختلف می شود . در ارتباط با تکثیر پیاز های زعفران باید گفت ، هر پیاز زعفران از تبدیل پیاز مادری به پیاز های دختری تکثیر میابد . در آذر ماه این روند تکثیر شروع می شود و تا فروردین ماه هر آنچه مواد مغذی داخل پیاز مادری وجود داشت به پیاز های دختری انتقال داده می شود و در آخر از پیاز مادری چیزی جز یک لایه ی نازک باقی نمی ماند . این روند تکثیر شدن تا زمانی که تراکم پیاز ها از حدی که دیگر زمین توان تامین مواد مورد نیاز پیاز ها را نداشته باشد ، ادامه پیدا خواهد کرد که ۷ تا ۸ سال طول می کشد و بعد از آن پیاز ها را باید به زمینی دیگر منتقل کرد .

 

شما با شناخت خوب درباره پیاز زعفران می توانید به کاشت زعفران روی بیاورید که در دنیای امروز مصرف زیادی دارد و شما می توانید از طریق آن زعفران مصرفی خود را به طور مطمئن تولید کنید و یا در وسعت بیشتر برای کشت ، در قسمتی از بازار فروش زعفران سهیم شوید .

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0